Weerbaar tegen pesten

Pesten is een onderwerp dat de laatste tijd veel in de aandacht is geweest. En dat is niet voor niets! Het gebeurt onder kinderen, maar net zo goed onder volwassenen. Slachtoffers vinden het vaak moeilijk om er over te praten te en schamen zich ervoor. De omgeving signaleert het vaak onvoldoende of is niet in staat om het gedrag om te buigen.

Aikido en pesten

Aikido maakt je weerbaarder; ook tegen pesten. Vaak is iemand die gepest wordt onzeker (geworden) en vindt het daardoor moeilijk om aansluiting te krijgen. Als je gepest wordt verkeer je in onzekerheid en ervaar je stress door een gevoel van onveiligheid.

Aikido leert je hoe je jezelf kan verdedigen. Nog veel belangrijker leer je te werken aan je zelfvertrouwen. De combinatie van het vergroten van je zelfvertrouwen en jezelf leren verdedigen maakt dat je weerbaarder wordt tegen pesten.

Wat kan aikido voor je betekenen?

  • Je gaat werken aan je zelfvertrouwen. Hoe meer deze groeit, hoe prettiger je je gaat voelen.

  • Je leert omgaan met conflicten.

  • Je maakt onderdeel uit van een leuke en sociale groep. Op de mat staat respect en harmonie voorop. We helpen elkaar en nemen onze kwetsbaarheid als uitgangspunt van onze groei. We maken tenslotte allemaal fouten, hoe ver je ook gevorderd bent.

  • Je bent sportief bezig en leert allemaal leuke en interessante technieken.

  • Je leert nieuwe mensen kennen. Aikido schept een band tussen mensen. Niet alleen in de eigen dojo, maar vaak ook (ver) daarbuiten.